تست نفوذ اینترنت اشیا چیست؟

تست نفوذ اینترنت اشیا چیست؟

0
(0)

** هشدار **

تمام آموزش های این سایت با مجوز کارشناس امنیت و طبق قوانین کشور ایران تهیه شده و هرگونه سوء استفاده و انتشار مطالب و ویدیوها کاملا غیر قانونی می باشد و در صورت سوء استفاده، NetPenT هیچ مسئولیتی نخواهد داشت. در صورت انتشار دوره های آموزشی خریداری شده، ردیابی و مشخص کردن هویت فرد منتشر کننده با توجه به داده های مخفی موجود در ویدیو ها به راحتی امکان پذیر می باشد و تبعات قانونی برای آن فرد وجود خواهد داشت.

اینترنت اشیا (IoT) یک مجموعه گسترده از دستگاه‌ ها می باشد که از طریق اینترنت با یکدیگر به تبادل داده می‌ پردازند. هر ابزاری که از حسگرها برای جمع‌ آوری و انتقال اطلاعات استفاده می‌کند، می‌تواند یک دستگاه IoT باشد که از تلفن‌ های هوشمند و فناوری‌های پوشیدنی گرفته (wearable technology)  تا لوازم خانگی و تجهیزات صنعتی را شامل می شود. با این حال، اتصال دستگاه‌ های اینترنت اشیا نگرانی ‌های امنیتی را نیز افزایش می‌دهد و اینجاست که مبحث تست نفوذ اینترنت اشیا مطرح می ‌شود.

بر اساس آمار، حدود 98 درصد از ترافیک دستگاه های اینترنت اشیا رمزگذاری نشده است و اطلاعات حساس را در معرض شنود قرار می دهد. علاوه بر این، گزارشات نشان می‌دهد که احتمال سوء استفاده از آسیب پذیری های 57 درصد از دستگاه‌های IoT وجود دارد.

با وجود آسیب پذیری های امنیتی، تعداد دستگاه های IoT همواره در حال افزایش است. آمار نشان می دهد تعداد دستگاه های متصل به اینترنت اشیا بین سال های 2022 تا 2030 بیش از دو برابر خواهد شد. (Statista، 2022)

بسیاری از دستگاه‌ های اینترنت اشیا در خانه‌ها، محل کسب و کار و زیرساخت‌های حیاتی مانند بیمارستان‌ ها و نیروگاه ‌ها استفاده می‌شوند و سازمان ها باید برای کمک به محافظت از این مجموعه عظیم، تست نفوذ اینترنت اشیا را انجام دهند. با NetPent همراه شوید تا بدانید تست نفوذ اینترنت اشیا چیست؟

در واقع تست نفوذ یا پنتست، امنیت یک شبکه یا سیستم کامپیوتری را با شبیه سازی یک حمله سایبری ارزیابی می کند. هدف اجرای تست نفوذ، کشف آسیب‌ پذیری ‌های امنیتی به منظور جلوگیری از حملات سایبری می باشد. اما تست نفوذ اینترنت اشیا (IoT Penetration Testing) به معنای اجرای عملیات تست نفوذ برای شبکه ها و دستگاه های اینترنت اشیا است. تکنیک های مورد استفاده در تست نفوذ IoT عبارتند از:

  • تجزیه و تحلیل ترافیک شبکه
  • مهندسی معکوس Firmware
  • سوء استفاده از آسیب پذیری ها در اینترنت اشیا

این روش‌ها به هکرهای کلاه سفید امکان می ‌دهند تا نقص‌ های امنیتی مانند رمز عبور ضعیف، داده‌ های رمزگذاری نشده، Firmware نا امن، و عدم احراز هویت یا کنترل دسترسی مناسب را پیدا کنند.

هدف تست نفوذ اینترنت اشیا

تست نفوذ اینترنت اشیاء یکی از اجزای ضروری یک برنامه جامع امنیت فناوری اطلاعات برای دستگاه ها و شبکه های یک سازمان است. هدف تست نفوذ IoT ، شناسایی مشکلات مربوط به وضعیت امنیت اینترنت اشیا یک سازمان است که می‌تواند به مهاجمان امکان سرقت داده ‌های محرمانه یا دسترسی غیرمجاز به شبکه یا دستگاه اینترنت اشیا را بدهد. هکر کلاه سفید با رفع این آسیب ‌پذیری‌ ها می تواند امنیت سیستم‌ ها را افزایش داده و همچنین احتمال حملات سایبری را به میزان قابل توجهی کاهش می ‌دهد.

راهکارهای افزایش امنیت اینترنت اشیا

امنیت اینترنت اشیا یک حوزه پیچیده و در حال تکامل است و سازمان‌ها دائما در تلاش هستند تا یک قدم از مهاجمان جلوتر بایستند. علاوه بر تست نفوذ اینترنت اشیا، روش های مختلفی برای افزایش امنیت اینترنت اشیا وجود دارد:

  • احراز هویت و کنترل دسترسی: دستگاه های اینترنت اشیا باید با روش های احراز هویت مانند رمز عبور قوی و احراز هویت چند مرحله ای محافظت شوند. علاوه بر این، هر کاربر باید فقط مجوز دسترسی خاص خود را داشته باشند.
  • رمزگذاری: داده‌هایی که بین دستگاه‌های IoT رد و بدل می‌شوند باید برای جلوگیری از دستکاری توسط مهاجمان، رمزگذاری شوند.
  • به ‌روزرسانی ‌های نرم‌افزار: سازندگان دستگاه‌های IoT اغلب به ‌روزرسانی ‌هایی برای رفع آسیب ‌پذیری‌ های امنیتی منتشر می‌کنند. سازمان ها باید فرآیندهایی برای به ‌روزرسانی منظم سیستم عامل و نرم‌افزار ها داشته باشند.
  • نظارت: نظارت بر دستگاه‌ های اینترنت اشیا می‌تواند به شناسایی عوامل مخرب کمک کند.

روش های تست نفوذ اینترنت اشیا

آیا می دانید چگونه برای تست نفوذ اینترنت اشیا اقدام کنیم؟ فرآیند تست نفوذ اینترنت اشیا به چه صورت است؟ در واقع مراحل تست نفوذ اینترنت اشیا به صورت زیر می باشد:

  • برنامه ریزی و شناسایی مقدماتی: ابتدا هکرها، اطلاعات مربوط به سیستم یا شبکه هدف را جمع آوری می کنند. که می تواند شامل تعداد و انواع دستگاه های اینترنت اشیا، معماری شبکه و هرگونه کنترل امنیتی باشد.
  • بررسی آسیب ‌پذیری: Pentester اینترنت اشیا از ابزارهای بررسی آسیب ‌پذیری برای شناسایی نقص‌های احتمالی در دستگاه اینترنت اشیا استفاده می‌کند.
  • بهره برداری (Exploitation): هنگامی که هکر کلاه سفید مشکلات امنیتی را شناسایی کرد، سعی می کند چگونگی سوء استفاده از آسیب پذیری ها را کشف کرده و از آن ها برای حمله به شبکه استفاده کند.
  • پس از بهره برداری (Post-exploitation): هکر کلاه سفید پس از دسترسی پیدا کردن به شبکه از طریق یک آسیب پذیری امنیتی خاص، به دنبال گسترش دامنه دسترسی خود در سراسر شبکه، جمع آوری اطلاعات بیشتر یا ارتقاء سطح دسترسی خود می باشد.
  • گزارش‌ : در پایان فرآیند تست نفوذ اینترنت اشیا گزارشی ارائه شده و در آن به بررسی آسیب ‌پذیری ‌های کشف ‌شده و توصیه‌ هایی برای حل مشکلات پرداخته می‌شود.

NetPent چگونه می تواند در تست نفوذ اینترنت اشیا به شما کمک کند؟

تست نفوذ Internet of Things یک تاکتیک قدرتمند برای بهبود امنیت دستگاه های متصل به اینترنت اشیا است. اگر علاقه مند به ورود به حوزه تست نفوذ اینترنت اشیا یا امنیت فناوری اطلاعات هستید، می توانید برای دریافت دوره های آموزشی تست نفوذ، برنامه های آموزشی و مشاوره، با همکاران ما در مجموعه نت پنت تماس حاصل فرمایید. آموزش تست نفوذ اینترنت اشیا به شما اطلاعات کاملی درباره ابزارها، تکنیک ‌ها و روش‌های امنیت تست نفوذ اینترنت اشیا به شما ارائه می کند.

این مقاله چقدر برای شما مفید بوده است؟

برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا